ISO 22000 / HACCP – SIGURANTA ALIMENTULUI

ISO 22000:2005 este un standard international, elaborat pentru a asigura securitatea lanturilor alimentare. Standardul permite crearea unui sistem de management al sigurantei alimentare, cuprinzand principiile si planul HACCP si cerintele referitoare la siguranta lantului alimentar (comunicarea din interiorul societatii, comunicarea cu furnizorii si clientii, conditii de depozitare, accesul la informatiile cu privire la produsele/serviciile alimentare furnizate, dezvoltarea de noi produse/servicii alimentare)

Beneficiile ISO 22000:
  • asigura o mai buna implementare a sistemului HACCP;
  • include beneficiile implementarii sistemului HACCP;
  • este structurat ca si standardul ISO 9001 ceea ce pemite o mai usoara implementare a ISO 22000 in societatile care sunt deja certificate ISO 9001.

Standardul se aplica tuturor societatilor din domeniul alimentar (producerea, ambalarea, transportul, depozitarea, servirea si comercializarea produselor alimentare) indiferent de marimea si complexitatea lor si care doresc sa-si implementeze un sistem care sa ofere premisele obtinerii unor produse alimentare sigure in vederea cresterii increderii intre clienti, furnizori si autoritatile de supraveghere.